2015/01/26

Sałatka na dzień dobry!

Pomimo zimowej aury w mojej głowie mam same pomysły na dania, które świetnie wpisują się w wiosenny klimat. Tak też było dzisiaj rano, kontynuujemy temat kaszy gryczanej!



Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym

Składniki:

  • 1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
  • 2 garście szpinaku baby
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • ocet balsamiczny, w sprayu
  • 1/4 cytryny
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
  • Na talerzu układamy listki szpinaku, spryskujemy octem balsamicznym, przygotowujemy na maśle jajko sadzone.
  • Na listkach szpinaku układamy kaszę gryczaną, na wierzchu jajko sadzone, spryskujemy octem balsamicznym, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku.


Niskokaloryczny styczeń Zima  we Włoszech

3 komentarze: