Pomimo zimowej aury w mojej głowie mam same pomysły na dania, które świetnie wpisują się w wiosenny klimat. Tak też było dzisiaj rano, kontynuujemy temat kaszy gryczanej!
Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym
Składniki:
- 1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
- 2 garście szpinaku baby
- 1 jajko
- 2 łyżki masła
- ocet balsamiczny, w sprayu
- 1/4 cytryny
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Na talerzu układamy listki szpinaku, spryskujemy octem balsamicznym, przygotowujemy na maśle jajko sadzone.
- Na listkach szpinaku układamy kaszę gryczaną, na wierzchu jajko sadzone, spryskujemy octem balsamicznym, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku.
To porcja dla 1 osoby??
OdpowiedzUsuńtak
UsuńTo porcja dla 1 osoby??
OdpowiedzUsuń