Pomimo obecnej pory roku mam ochotę na dania bezmięsne. Lubię takie szybkie obiady, zrobiłam zakupy, wróciłam do domu, przygotowałam składniki i za 10 minut obiad był gotowy. Koniecznie muszę powtórzyć to danie.
Spaghetti ze szpinakiem i ricottą
Składniki:
- makaron spaghetti na 1 osobę
- 4 garście szpinaku baby
- 3 małe ząbki czosnku
- 2 łyżki sera ricotta
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku, dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu.
- Do szpinaku z czosnkiem dodajemy ricottę, starannie mieszamy i do tak przygotowanego sosu dodajemy odcedzony makaron, doprawiamy do smaku, mieszamy, podajemy zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz