Lubię odkrywać nowe smaki i poznawać nowe produkty, które pojawiają się na rynku. Marka Fit&Easy wprowadza na rynek zupełną nowość – makarony w 100% ze świeżych warzyw! Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti.
Makarony z warzyw od Fit&Easy, które otrzymałam wczoraj, zainspirowały mnie do przygotowania dzisiejszego dania. W stylu azjatyckim, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Makaron z marchewką i grzybami shitake
Składniki:
- 100 g makaronu azjatyckiego (wybrałam noodle)
- 3 garście makaronu z marchewki Fit&Easy
- 5 grzybów shitake (mogą być z zalewy)
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- 1 szczypta ostrej papryki w proszku
- 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
- Makaron przekładamy do miski.
- Zagotowujemy wodę, zalewamy makaron wrzątkiem.
- Odstawiamy, aby napęczniał na 5 minut.
- Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej, dodajemy makaron z marchewki oraz odsączone z zalewy i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby shitake.
- Smażymy chwilę, dodajemy sos sojowy i ostrą paprykę w proszku.
- Mieszamy i po chwili zdejmujemy z ognia.
- Makaron odcedzamy.
- Dodajemy do grzybów z marchewką, mieszamy.
- Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz