2017/02/09

Makaron z marchewką i grzybami shitake

Lubię odkrywać nowe smaki i poznawać nowe produkty, które pojawiają się na rynku. Marka Fit&Easy wprowadza na rynek zupełną nowość – makarony w 100% ze świeżych warzyw! Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti.

Makarony z warzyw od Fit&Easy, które otrzymałam wczoraj, zainspirowały mnie do przygotowania dzisiejszego dania. W stylu azjatyckim, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. 





Makaron z marchewką i grzybami shitake

Składniki:
  • 100 g makaronu azjatyckiego (wybrałam noodle)
  • 3 garście makaronu z marchewki Fit&Easy
  • 5 grzybów shitake (mogą być z zalewy)
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • 1 szczypta ostrej papryki w proszku
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie:
  • Makaron przekładamy do miski.
  • Zagotowujemy wodę, zalewamy makaron wrzątkiem.
  • Odstawiamy, aby napęczniał na 5 minut.
  • Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej, dodajemy makaron z marchewki oraz odsączone z zalewy i pokrojone na mniejsze kawałki grzyby shitake.
  • Smażymy chwilę, dodajemy sos sojowy i ostrą paprykę w proszku.
  • Mieszamy i po chwili zdejmujemy z ognia.
  • Makaron odcedzamy.
  • Dodajemy do grzybów z marchewką, mieszamy.
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz