2016/10/14

Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki

Piątek, weekendu początek, pomimo, że dzień jest krótszy, jest przyjemnie! Dzisiaj postanowiłam zajrzeć do mojej szafki z zapasami, wiedziałam, że znajdę coś rodem ze słonecznej Italii. Makarony, kasze i superfoods mam zawsze, tego nie może zabraknąć. Nie zawsze jest za to ochota na stanie przy garach dłużej niż czas gotowania się makaronu. Dzisiaj właśnie był taki dzień. Tak, to nawet blogerce kulinarnej z długim stażem zdarza się! 

Tym przepisem chcę Tobie udowodnić, że można znaleźć na rynku polskim, importowane produkty włoskie, doskonałej jakości, które są smaczne i idealnie nadają się na szybki obiad. Cena adekwatna do jakości!

PS. Pozdrowienia dla wszystkich Włochów gotujących swym drugim połówkom! To nie jest wpis sponsorowany, lubię dzielić się informacjami na temat godnych uwagi produktów włoskich dostępnych na rynku. Basta.



Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki

Składniki:
  • 5 gniazdek jajecznego makaronu pappardelle, użyłam włoskiej marki, bo mam do niej zaufanie
  • 1 słoiczek sosu ostrego z żółtych pomidorków daktylowych i papryki Grangusto
  • 2 łyżki czarnuszki
  • 1/3 szklanki posiekanej natki z pietruszki
  • sól do smaku

Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • W tym czasie na patelnię wylewamy sos i podgrzewamy.
  • Dodajemy odcedzony, ugotowany makaron, posiekaną natkę z pietruszki i czarnuszkę, mieszamy.
  • Przekładamy na talerze.
  • W razie potrzeby doprawiamy do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz