Chrupiące, smaczne nie tylko w słodkich połączeniach. Orzechy świetnie sprawdzają się w sałatkach, jako dodatek do dań makaronowych, ale nie tylko. Niezastąpione w jesiennych ciastach marchewkowych i surówkach. Dla wydobycia smaku najlepiej podprażyć je na suchej patelni. Orzechowe przepisy gotowe, pora zabrać się za jesienne gotowanie! Jakie są Twoje ulubione orzechy?
- Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia
- Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem
- Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami
- Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi
- Masło z orzechów włoskich
- Mus jabłkowy z orzechami włoskimi
- Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami
- Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie
- Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi
- Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi
- Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi
- Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu
- Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami
- Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami
- Surówka z dyni z rukolą i orzechami
- Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz