2015/11/05

Spaghetti z pesto z pieczonej dyni

Tak dawno nie było przepisu makaronowego, a dzisiaj, przy okazji robienia pesto z pieczonej dyni, aż nabrałam ochoty na spaghetti. Niestety pod ręką miałam tylko spaghetti polskiej marki, więc i smak nie był do końca taki, jak lubię, za nic na świecie nie zamienię mojego ulubionego, włoskiego makaronu na inny. Wy również zwracajcie uwagę na jakość kupowanego makaronu, a już najlepszym wyborem będzie przygotowanie pasty w domu, idą święta, napiszcie list do św. Mikołaja i poproście o maszynkę do makaronu!


Spaghetti z pesto z pieczonej dyni

Składniki:
Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Do dużej miski przekładamy domowe pesto z pieczonej dyni, dodajemy odcedzony makaron, mieszamy starannie.
  • Podajemy posypane grana padano, skropione dobrej jakości oliwą z oliwek extra virgin.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz