2014/12/04

Jak suszyć owoce? Suszone plastry pomarańczy

Jak co roku, owoce zwłaszcza jabłka i pomarańcze, pokrojone na plastry, suszę na kaloryferze. Zachęcam Was do przygotowania dekoracji z użyciem plastrów pomarańczy nie tylko świetnie prezentują się na choince, ale także jako dekoracja prezentu świątecznego.



Suszone plastry pomarańczy

Składniki:

  • pomarańcze
  • dodatkowo
  • pergamin Saga 33x27 cm

Przygotowanie:

  • Pomarańcze kroimy na plastry, układamy na pergaminie, a następnie na wyczyszczonym kaloryferze. 
  • Suszymy kilka dni.

4 komentarze:

  1. Też tak robię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajny przepis :) pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zawsze mi się podobały suszone plastry pomarańczy czy cytryny, ale nigdy sama ich nie wykonałam. Może na następną gwiazdkę wreszcie to zrobię dzięki Twojemu przepisowi :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super suszą sie wsuszarce do grzybów

    OdpowiedzUsuń