2014/12/20

Jak udekorować świąteczny wieniec?

Święta to nie tylko pyszne jedzenie, warto przygotować samodzielnie dekoracje z akcentem kulinarnym. Jestem przekonana, że będą one wyjątkowe, niepowtarzalne i nie znajdziecie drugiej takiej na świecie. Ja już swoją przygotowałam, pachnie cudownie! Dekorację postanowiłam przygotować na balkonie, rozłożyłam wcześniej folię aluminiową, wiatr nieco utrudniał zadanie, ale efekt jest widoczny i bardzo jestem zadowolona.




Świąteczny wieniec z suszonymi owocami i przyprawami


Składniki:
  • wieniec
  • suszone plastry jabłek, pomarańczy i mandarynek zobacz tutaj
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • suszone papryczki chilli
  • przyprawę z kardamonem, pomarańczą i miętą
  • klej kropelka
  • szpilki
Przygotowanie:
  • Suszone owoce szpilkami wbijamy w wieniec
  • Pomiędzy owocami przyklejamy liście laurowe
  • Na suszonych owocach przyklejamy kuleczki ziela angielskiego
  • Na plastrach jabłek posmarowanych wcześniej klejem układamy papryczki i oprószamy przyprawą z kardamonem
  • Do dekoracji możemy wykorzystać pierniczki, tak jak u mnie, na zdjęciu są przygotowane kilka dni temu pierniczki z lukrem królewskim


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz