Święta to nie tylko pyszne jedzenie, warto przygotować samodzielnie dekoracje z akcentem kulinarnym. Jestem przekonana, że będą one wyjątkowe, niepowtarzalne i nie znajdziecie drugiej takiej na świecie. Ja już swoją przygotowałam, pachnie cudownie! Dekorację postanowiłam przygotować na balkonie, rozłożyłam wcześniej folię aluminiową, wiatr nieco utrudniał zadanie, ale efekt jest widoczny i bardzo jestem zadowolona.
Świąteczny wieniec z suszonymi owocami i przyprawami
Składniki:
- wieniec
- suszone plastry jabłek, pomarańczy i mandarynek zobacz tutaj
- ziele angielskie
- liście laurowe
- suszone papryczki chilli
- przyprawę z kardamonem, pomarańczą i miętą
- klej kropelka
- szpilki
Przygotowanie:
- Suszone owoce szpilkami wbijamy w wieniec
- Pomiędzy owocami przyklejamy liście laurowe
- Na suszonych owocach przyklejamy kuleczki ziela angielskiego
- Na plastrach jabłek posmarowanych wcześniej klejem układamy papryczki i oprószamy przyprawą z kardamonem
- Do dekoracji możemy wykorzystać pierniczki, tak jak u mnie, na zdjęciu są przygotowane kilka dni temu pierniczki z lukrem królewskim
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz