Jak co roku, owoce zwłaszcza jabłka i pomarańcze, pokrojone na plastry, suszę na kaloryferze. Zachęcam Was do przygotowania dekoracji z użyciem plastrów pomarańczy nie tylko świetnie prezentują się na choince, ale także jako dekoracja prezentu świątecznego.
Suszone plastry pomarańczy
Składniki:
- pomarańcze
- dodatkowo
- pergamin Saga 33x27 cm
Przygotowanie:
- Pomarańcze kroimy na plastry, układamy na pergaminie, a następnie na wyczyszczonym kaloryferze.
- Suszymy kilka dni.
Też tak robię :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny przepis :) pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńZawsze mi się podobały suszone plastry pomarańczy czy cytryny, ale nigdy sama ich nie wykonałam. Może na następną gwiazdkę wreszcie to zrobię dzięki Twojemu przepisowi :)
OdpowiedzUsuńSuper suszą sie wsuszarce do grzybów
OdpowiedzUsuń