2016/07/26

Koktajl kokosowy z migdałami i masłem orzechowym

Śniadania latem powinny być przede wszystkim orzeźwiające i szybkie w przygotowaniu. Nie ma nic lepszego niż koktajl, odżywczy i smaczny na dobry początek dnia. Tym razem postawiłam na egzotykę, mleko kokosowe połączyłam z masłem orzechowym, chrupiącymi migdałami i płatkami owsianymi, cudowny smak! Jeśli taki koktajl przechowamy w lodówce, za kilka godzin otrzymamy pyszną owsiankę, ostatnio zresztą znaną pod nazwą "nocnej owsianki". Kocham lato i kocham odkrywać nowe smaki, a mleko kokosowe to jeden z moich ulubionych napojów na gorące dni!



Koktajl kokosowy z migdałami i masłem orzechowym

Składniki:
  • 250 ml zimnego mleka kokosowego
  • 2 łyżki masła z orzeszków ziemnych
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 garść migdałów

Przygotowanie:
  • Do kielicha blendera wlewamy mleko kokosowe, dodajemy masło orzechowe, płatki owsiane i migdały.
  • Całość miksujemy na jednolity płyn. 
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu.
  • Koktajl można przechowywać w lodówce, bo kilku godzinach stanie się gęstszy i powstanie idealna na np. kolację owsianka na mleku kokosowym, cudowny smak!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz