Śniadania latem powinny być przede wszystkim orzeźwiające i szybkie w przygotowaniu. Nie ma nic lepszego niż koktajl, odżywczy i smaczny na dobry początek dnia. Tym razem postawiłam na egzotykę, mleko kokosowe połączyłam z masłem orzechowym, chrupiącymi migdałami i płatkami owsianymi, cudowny smak! Jeśli taki koktajl przechowamy w lodówce, za kilka godzin otrzymamy pyszną owsiankę, ostatnio zresztą znaną pod nazwą "nocnej owsianki". Kocham lato i kocham odkrywać nowe smaki, a mleko kokosowe to jeden z moich ulubionych napojów na gorące dni!
Koktajl kokosowy z migdałami i masłem orzechowym
Składniki:
- 250 ml zimnego mleka kokosowego
- 2 łyżki masła z orzeszków ziemnych
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1 garść migdałów
Przygotowanie:
- Do kielicha blendera wlewamy mleko kokosowe, dodajemy masło orzechowe, płatki owsiane i migdały.
- Całość miksujemy na jednolity płyn.
- Podajemy zaraz po przygotowaniu.
- Koktajl można przechowywać w lodówce, bo kilku godzinach stanie się gęstszy i powstanie idealna na np. kolację owsianka na mleku kokosowym, cudowny smak!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz