Sobotnie, leniwe i długie śniadanie, cudownie! Kilka dni temu otrzymałam oscypka, był świeży pełnoziarnisty chleb, a ja miałam ogromną ochotę na ciepłe, zgrzewane kanapki i tak powstało śniadanie w sobotę. Zgrzewane kanapki są jednym z moich ulubionych śniadań na ciepło, szybkie w przygotowaniu, a smakiem przypominają mi te z dzieciństwa, kupowane w knajpce na ulicy Kochanowskiego w Katowicach, to były czasy. Z tego co słyszałam i czytałam, wiem, że już nie istnieje, a właściciele przeszli na zasłużoną emeryturę.
Zgrzewane kanapki z oscypkiem
Składniki:
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
- 2 plasterki oscypka
- 2 plasterki pomidora
- 1 plaster wędliny
Przygotowanie:
Wyglądają przepysznie, mniam! :) Tak, jak piszesz, dołożyłabym do tego żurawinę i suszone pomidory z zalewy.
OdpowiedzUsuńświetnie!
Usuń