2016/02/15

Koktajl marchwiowo-pomarańczowy

Czy koktajle możemy pić przez cały rok? Oczywiście! W dodatku każdy z nich może mieć kolor i smak lata. Jeśli pragniemy zielonego koloru dodajmy liście szpinaku, rukolę, roszponkę, natkę z pietruszki. Dla uzyskania czerwonej czy różowej barwy wykorzystaj buraki, jabłka, marchew, truskawki i inne czerwone i soczyste owoce. Po przeziębieniu wracam do sił i pierwsze na co miałam największą ochotę to koktajl, tym razem z dodatkiem marchewki, pomarańczy i innych owoców. Wyszedł przepyszny i ten wspaniały kolor! Już teraz wiem, że połączenia smakowe koktajli owocowych i warzywnych nie mają granic, dodam więcej, to od nas zależy jakie składniki połączymy ze sobą, odkrywajmy i eksperymentujmy, to wspaniała zabawa i zdrowie!


Koktajl marchwiowo-pomarańczowy

Składniki: 2 porcje

  • 1 surowa marchew
  • 1 pomarańcza
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 1 kiwi
  • 1/2 banana
  • 1/3 świeżej gruszki
  • cukier lub miód do smaku
  • płatki owsiane do posypania

Przygotowanie:
  • Marchew obieramy ze skóry razem z bananem, pomarańczą i kiwi.
  • Wszystkie owoce i warzywa dzielimy na mniejsze kawałki i przekładamy do kielicha blendera, wlewamy jogurt naturalny.
  • Całość miksujemy, dodajemy do smaku cukier lub miód.
  • Podajemy posypane płatkami owsianymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz