Pomysłów na owocowe przepisy wciąż mam sporo w głowie, dzisiaj zrobiłam surówkę z młodej kapusty, którą w większości wykorzystałam do jarzynowej. Kilka truskawek, chrupiąca cukinia i rzodkiewki z marchewką sprawiły, że surówka bardzo mi smakowała, głównie za sprawą soczystych i słodkich truskawek, które w połączeniu z octem balsamicznym i oliwą nadały całości słodyczy.
- produkty do sushi,
- sól i kasze z całego świata,
- kaszki dla dzieci,
- suszone i liofilizowane owoce,
- konopia siewna,
- pestki, ziarna, nasiona, mąki ekologiczne,
- orzechy
- mąka ekologiczna
- naturalne przyprawy ekologiczne
- płatki drożdżowe
- płatki śniadaniowe fitness
- makarony, octy i oleje
Surówka z młodej kapusty z truskawkami
Składniki:
- 1/4 młodej kapusty
- 4 duże truskawki
- 2 rzodkiewki
- gruby plaster cukinii
- 1 marchewka
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki BIO octu balsamicznego
Przygotowanie:
- Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski.
- Rzodkiewki i cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.
- Z marchewki wycinamy wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw, a truskawki kroimy w ósemki, dodajemy do pozostałych składników.
- Z octu balsamicznego i oliwy z oliwek przygotowujemy dressing, polewamy sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz