Szpinak, brokuły, rukola, soczewica, ogórki, bób... mogę tak wyliczać bez końca. Zielone warzywa nie tylko ładnie prezentują się na talerzu, ale i są pyszne i zdrowe. Dzisiaj zapraszam do przygotowania dań z wykorzystaniem zielonych warzyw, wybór należy do Was! Na zdrowie!
- Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków
- Bukiet sałat z brokułami i jajkiem z dodatkiem bazyliowego pesto
- Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami, papryką, rzodkiewkami i jajkiem w dressingu miodowo-musztardowym
- Kasza blugur z brokułami i czosnkiem
- Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta
- Ogórki małosolne w plasterkach
- Ratatuja z bobem
- Sałatka z soczewicy i cukinii
- Spaghetti ze szpinakiem i grana padano
- Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano
- Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano
- Tarta z cukinią, brokułami i sezamem
- Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki
- Zielone babeczki z pecorino
- Zielona soczewica w pomidorach pelati
- Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami
bardzo fajna lista :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z poprzedniczka
OdpowiedzUsuń