Pieczona owsianka z bananami jest pyszna. Kto robił ten zna ten smak! Tym razem wzbogaciłam smak pieczonej owsianki o miąższ z marakui.
Pieczona owsianka z bananami i marakują / 8 kawałków (forma okrągła do pieczenia 23 cm)
Składniki:
- 1 1/2 szklanki górskich płatków owsianych
- 1/2 szklanki jogurtu greckiego
- 1/2 szklanki mleka
- 1 1/2 banana
- 2 łyżki miodu
- 150 g miąższu z marakui z puszki
- 1 jajko
Przygotowanie:
- Do miski wsypujemy płatki owsiane.
- Wlewamy mleko i dodajemy jogurt grecki.
- Wbijamy całe jajko i dodajemy miód.
- Banana bez skóry kroimy na plasterki i dodajemy do miski ze składnikami.
- Całość delikatnie mieszamy.
- Foremkę wykładamy papierem do pieczenia.
- Wlewamy masę.
- Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 st. C.
- Gdy pieczona owsianka ostygnie, łatwo pokroimy ją na kawałki.
- Każdy z kawałków podajemy z miąższem z marakui.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz