2018/02/05

Mango lassi

Na blogu nie może zabraknąć najpopularniejszego koktajlu z mango i jogurtu naturalnego. Tak właśnie rozpoczęłam nowy tydzień i poniedziałek. Gdy robiłam sesję, na balkonie, padał śnieg, a bohaterem był egzotyczny i przepyszny koktajl!  Sesja na szczęście udała się i dzisiaj z przyjemnością prezentuję Wam koktajl którego smak musicie koniecznie poznać! 




Mango lassi / 2 porcje


Składniki:
  • 1 bardzo dojrzałe mango
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • miód do smaku w razie potrzeby
  • opcjonalnie szczypta kardamonu


Przygotowanie:
  • Mango obieramy.
  • Dzielimy na kawałki i usuwamy pestkę.
  • Najlepiej est obierać i dzielić mango bezpośrednio nad kielichem blendera, owoc jest soczysty i szkoda utracić tak przepyszny sok.
  • Do kielicha blendera, kw których jest mango wlewamy oba jogurtu.
  • Miksujemy, aż uzyskamy jednolity płyn.
  • Sprawdzamy smak.
  • Jeśli potrzeba, dodajemy miodu.
  • Miksujemy ponownie.
  • Latem dodajemy dodatkowo kostki lodu.
  • Aby uzyskać bardziej rzadki napój, zamiast gęstego jogurtu dodajemy mleko.

Mango lassi

Mango lassi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz