Na blogu nie może zabraknąć najpopularniejszego koktajlu z mango i jogurtu naturalnego. Tak właśnie rozpoczęłam nowy tydzień i poniedziałek. Gdy robiłam sesję, na balkonie, padał śnieg, a bohaterem był egzotyczny i przepyszny koktajl! Sesja na szczęście udała się i dzisiaj z przyjemnością prezentuję Wam koktajl którego smak musicie koniecznie poznać!
Mango lassi / 2 porcje
Składniki:
- 1 bardzo dojrzałe mango
- 200 g jogurtu naturalnego
- 200 g gęstego jogurtu naturalnego
- miód do smaku w razie potrzeby
- opcjonalnie szczypta kardamonu
Przygotowanie:
- Mango obieramy.
- Dzielimy na kawałki i usuwamy pestkę.
- Najlepiej est obierać i dzielić mango bezpośrednio nad kielichem blendera, owoc jest soczysty i szkoda utracić tak przepyszny sok.
- Do kielicha blendera, kw których jest mango wlewamy oba jogurtu.
- Miksujemy, aż uzyskamy jednolity płyn.
- Sprawdzamy smak.
- Jeśli potrzeba, dodajemy miodu.
- Miksujemy ponownie.
- Latem dodajemy dodatkowo kostki lodu.
- Aby uzyskać bardziej rzadki napój, zamiast gęstego jogurtu dodajemy mleko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz