Sałatka jajeczna

Aby nie marnować jedzenia, przygotowałam na dzisiejsze śniadanie sałatkę jajeczną, ze składników, które pozostały po świętach. Podobną przygotowywała moja babcia, pamiętam, że dodawała także serek topiony ementaler i cebulę. Taka sałatka smakuje wyśmienicie podana na świeżym pieczywie.



Sałatka jajeczna

Składniki:
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 plastry gotowanej szynki
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 3 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
  • Jajka, szynkę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
  • Przekładamy do miseczki.
  • Dodajemy majonez.
  • Doprawiamy do smaku, mieszamy.
  • Odstawiamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...