Przepis na letni obiad? Arbuz, feta i czarne oliwki, do tego oliwa z oliwek i świeże zioła. Tyle wystarczy by nieco orzeźwić się! Sałatka z arbuzem to hit lata, a to połączenie jest doskonałe!
Sałatka z arbuzem, feta i czarnymi oliwkami / 1 porcja
Składniki:
- kawałek arbuza bez pestek
- 1 gruby plaster fety
- 2 łyżki czarnych oliwek bez pestek
- 2 łyżeczki posiekanej natki z pietruszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- kilka listków mięty
- kilka listków suszonego tymianku
Przygotowanie:
- Miąższ arbuza kroimy na mniejsze kawałki.
- Wykładamy na talerz.
- Pokruszoną fetę rozkładamy na kawałkach arbuza.
- 1 łyżkę oliwek kroimy na plasterki, 1 łyżkę oliwek pozostawiamy w całości.
- Dodajemy do pozostałych składników.
- Sałatkę posypujemy posiekaną natką z pietruszki, świeżą miętą i tymiankiem.
- Skrapiamy oliwą z oliwek.
- Podajemy zaraz o przygotowaniu.
- Arbuza najlepiej przed wykorzystaniem do sałatki przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz