Jak urozmaicić codzienne śniadania? Wiosną, kiedy pojawia się wiele nowych warzyw i owoców nie jest to takie trudne. Rzodkiewka, zielona sałata czy botwinka to świetne dodatki do naszych kanapek. Zawsze sprawdzi się rukola, najlepiej drobnolistna czy sałata lodowa i roszponka. Dla wielbicieli mięsnych dodatków można przygotować grillowane filety z kurczaka czy indyka. Zamiast tradycyjnego smarowania masłem, wykorzystajmy ulubiony kremowy serek kozi, majonez czy domowe pesto. Takie kanapki świetnie smakują na ciepło, opiekane np. w tosterze czy specjalnym zgrzewaczu do kanapek.
Ciabatta z rukolą, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym
Składniki:
- 1 ciabatta
- 2 łyżeczki majonezu
- 2 garście rukoli
- 4 plasterki ogórka zielonego
- 4 plasterki suchej kiełbasy krakowskiej
- 2 pomidorki koktajlowe
Przygotowanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz