2014/11/20

Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach



Składniki:



  • puszka konserwowej ciecierzycy
  • puszka krojonych pomidorów
  • 150 g makaronu mini penne rigate
  • 1/2 pęczka natki z pietruszki, posiekanej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka plastrów ulubionego sera
  • sól do smaku

  • Przygotowanie:

    • Na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku, dodajemy pomidory z puszki odcedzoną ciecierzycę i suszone oregano, dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, a w tym czasie gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Na koniec doprawiamy do smaku. 
    • Podajemy posypane posiekaną natką z pietruszki i serem.

    2 komentarze: