Składniki:
- 200 g makaronu casarecce
- 450 g mrożonego, siekanego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 150 g startego na dużych oczkach sera gouda
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Podsmażamy obrany i pokrojony na plasterki czosnek, dodajemy rozmrożony szpinak. Całość dusimy, aż woda odparuje. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy ze szpinakiem i serem, przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 minut w temp. 180 st.
Ach, jak ja uwielbiam makaron ze szpinakiem!!! :) Pycha!!!
OdpowiedzUsuńsamo zdrowie!
Usuńfajnie!
OdpowiedzUsuńsmykwkuchni.blogspot.com
Pysznie wygląda. Też lubię takie proste i szybkie dania, a jednocześnie bardzo smaczne
OdpowiedzUsuń