2018/07/30

Sałatka z arbuzem, fetą i czarnymi oliwkami

Przepis na letni obiad? Arbuz, feta i czarne oliwki, do tego oliwa z oliwek i świeże zioła. Tyle wystarczy by nieco orzeźwić się! Sałatka z arbuzem to hit lata, a to połączenie jest doskonałe!







Sałatka z arbuzem, feta i czarnymi oliwkami / 1 porcja

Składniki:
  • kawałek arbuza bez pestek
  • 1 gruby plaster fety
  • 2 łyżki czarnych oliwek bez pestek
  • 2 łyżeczki posiekanej natki z pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • kilka listków mięty
  • kilka listków suszonego tymianku

Przygotowanie:
  • Miąższ arbuza kroimy na mniejsze kawałki.
  • Wykładamy na talerz.
  • Pokruszoną fetę rozkładamy na kawałkach arbuza.
  • 1 łyżkę oliwek kroimy na plasterki, 1 łyżkę oliwek pozostawiamy w całości.
  • Dodajemy do pozostałych składników.
  • Sałatkę posypujemy posiekaną natką z pietruszki, świeżą miętą i tymiankiem.
  • Skrapiamy oliwą z oliwek.
  • Podajemy zaraz o przygotowaniu.
  • Arbuza najlepiej przed wykorzystaniem do sałatki przechowywać w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz