Z pewnością zauważyliście, że kocham makarony. To danie zrobiłam w ciągu 8 minut. Podczas, gdy gotował się makaron przygotowałam cukinię z oliwkami. Szybkie danie, bardzo syte, w stylu włoskim, bo taki najbardziej chyba lubię.
Makaron z cukinią i oliwkami / 2 porcje
Składniki:
- 200 g spaghetti
 - 1 mała cukinia
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 garście oliwek czarnych
 - 4 łyżki startego pecorino
 - 3 łyżki oliwy z oliwek
 - sól, pieprz do smaku
 
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
 - Czosnek obieramy, kroimy na plasterki.
 - Cukinię kroimy w półplasterki.
 - Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.
 - Dodajemy czosnek, a po chwili cukinię.
 - Smażymy, aż cukinia będzie miękka.
 - Ugotowany makaron odcedzamy.
 - Przykładamy na patelnię z cukinią i czosnkiem.
 - Dodajemy oliwki.
 - Doprawiamy do smaku i mieszamy.
 - Każdą porcję podajemy ze startym pecorino.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz