Z pewnością zauważyliście, że kocham makarony. To danie zrobiłam w ciągu 8 minut. Podczas, gdy gotował się makaron przygotowałam cukinię z oliwkami. Szybkie danie, bardzo syte, w stylu włoskim, bo taki najbardziej chyba lubię.
Makaron z cukinią i oliwkami / 2 porcje
Składniki:
- 200 g spaghetti
- 1 mała cukinia
- 2 ząbki czosnku
- 2 garście oliwek czarnych
- 4 łyżki startego pecorino
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Czosnek obieramy, kroimy na plasterki.
- Cukinię kroimy w półplasterki.
- Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.
- Dodajemy czosnek, a po chwili cukinię.
- Smażymy, aż cukinia będzie miękka.
- Ugotowany makaron odcedzamy.
- Przykładamy na patelnię z cukinią i czosnkiem.
- Dodajemy oliwki.
- Doprawiamy do smaku i mieszamy.
- Każdą porcję podajemy ze startym pecorino.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz