Nie wyobrażam sobie świąt bez pierogów czy uszek, dlatego, przedstawiam i jednocześnie polecam Wam niezawodne ciasto pierogowe, które uwielbiam. Jest z dodatkiem oliwy z oliwek.
Przy okazji zachęcam do wypróbowania wielu przepisów na przeróżne farsze:
- Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami
- Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami
- Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami
- Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem
- Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką
- Pierogi z jagodami
- Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku
- Pierogi ruskie
- Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty
Ciasto na pierogi / 30 sztuk
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 szklanka ciepłej wody
- 1/3 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Wygląda to tak fantastycznie, że aż chce się zjeść :)
OdpowiedzUsuńdziękuję Paulino z całego serca, to znak, że moja praca fotograficzna została dobrze wykonana <3
UsuńKingo, obiecuj, że zrobisz? ;)
OdpowiedzUsuń