Po obiedzie przyszła pora na deser, który przygotowałam wcześniej. Banany, truskawki, miód i owocowe crunchy to sekret tego pysznego deseru; orzeźwiający, owocowy, delikatny i chrupiący. Dzięki zakupom zrobionym w CABAS.pl miałam pod ręką musli owocowe crunchy z dodatkiem wiśni i malin, które w połączeniu z sorbetem były doskonale wyczuwalne w smaku.
Sorbet bananowo-truskawkowy z miodem i owocowym crunchy
Składniki:
- 1 banan
- kilka oczyszczonych truskawek
- miód do smaku
- musli owocowe crunchy Symbio
Przygotowanie:
- Ułatwiłam sobie zadanie, bo miałam zamrożoną porcję owoców, Wy możecie użyć świeżych, ale czas mrożenia przedłuży się.
- Do kielichowego blendera wrzucamy kawałki banana, truskawek, dodajemy miód i miksujemy na gładką masę.
- Przekładamy do miski i wkładamy do zamrażarki, co jakiś czas zaglądamy i mieszamy, powtarzamy czynność kilka razy.
- Sorbet przekładamy do małych miseczek i posypujemy owocowym crunchy.
Pycha :-) uwielbiam takie sorbety :-)
OdpowiedzUsuńnie żałuj chrupiącej posypki :)
Usuń