2023/06/15

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej mogę jeść o każdej porze dnia i nocy, solo lub jako dodatek. Uwielbiam ją, to taki mój smak z dzieciństwa, tylko, że mama robiła taką z młodej kapusty - też super!



Surówka z kapusty pekińskiej / 4-6 porcji

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 3 marchewki
  • jogurt naturalny 400 g
  • 2 - 4 łyżeczki cukru
  • sól do smaku
 
Przygotowanie:
  • Kapustę kroimy, ale nie za drobno, aby były wyczuwalne kawałki.
  • Marchewki obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  • Warzywa przekładamy do miski.
  • Jogurt mieszamy z cukrem i solą, dodajemy do miski z kapustą i marchewką.
  • Wkładamy do lodówki, co najmniej na 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz