Surówka z białej kapusty
Składniki:
- 1/2 małej główki białej kapusty
- 1 marchew
- 1/2 cebuli
- 1 łyżeczka musztardy
- 3-4 łyżki śmietany 18%
- 1/2 pęczka natki z pietruszki
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Kapustę cienko szatkujemy, dodajemy do miski.
- Marchew obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy do kapusty.
- Obraną cebulę drobno kroimy, podobnie natkę z pietruszki.
- dodajemy do pozostałych składników.
- Śmietanę mieszamy z musztardą, cukrem, oraz solą i pieprzem, dodajemy do kapusty, mieszamy.
- Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz