Sałatka jajeczna to jeden z moich ulubionych przepisów na zimowe śniadanie. Świetnie sprawdza się także na imprezach domowych. Sałatka jajeczna z dodatkiem kremowego serka topionego to super pomysł na smarowidło do kanapek.
Sałatka jajeczna z selerem konserwowym / 4 porcje
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 370 ml selera konserwowego (wiórki)
- 1 średnia cebula
- 2-4 łyżki majonezu
- 1/2 serka topionego (najlepiej ementaler)
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę, przekładamy do dużej miski.
- Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do jajek.
- Konserwowy seler odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników w misce.
- Dodajemy majonez i serek topiony.
- Mieszamy starannie, aż serek połączy się z wszystkimi składnikami.
- Na koniec doprawiamy do smaku.
- Najlepiej smakuje po schłodzeniu ze świeżym pieczywem takim jak ciabatta lub bagietka.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń