Grudzień to był u mnie miesiąc herbat. Przygotowywałam przeróżne herbatki zimowe. Styczeń za to jest zdecydowanie miesiącem na koktajle, tak przynajmniej się zapowiada.
Dzisiaj zmiksowałam na śniadanie gęste koktajl na jogurcie z kaki i pomarańczy, dodałam nieco miody, smakuje wyśmienicie, koniecznie schłodzony.
Koktajl pomarańczowy z kaki / 2 porcje
Składniki:
- 400 g jogurtu naturalnego
- 1 kaki (persymona)
- 1 pomarańcza
- miód do smaku
Przygotowanie:
- Jogurt wlewamy do kielicha blendera.
- Obrane kaki dzielimy na kawałki, dodajemy do jogurtu.
- Z pomarańczy wykrawamy "fileciki", dodajemy do pozostałych składników.
- Miksujemy na gładki płyn.
- Do smaku można dodać miodu.
- Najlepiej smakuje mocno schłodzony.
moje smaki!
OdpowiedzUsuńcieszę się bardzo!
Usuń