Rzadko przygotowuję dania z mięsem, ale od dawna miałam wielką ochotę na łazanki. W domu mama zawsze robiła je z białą kapustą i boczkiem i przepis na takie właśnie łazanki podam Wam dzisiaj, bo uważam, że przepis ten koniecznie powinien być na blogu.
Łazanki / 4 małe porcje
Składniki:
- 200 g makaronu łazanki
- 1/3 małej kapusty
- 250 g surowego boczku
- mała cebula
- 1 łyżka tłuszczu do smażenia
Przygotowanie:
- Kapustę myjemy, osuszamy, drobno kroimy
- Gotujemy, aż będzie miękka.
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Boczek surowy kroimy w kostkę.
- Cebulę kroimy w kostkę.
- Ugotowaną kapustę oraz makaron odcedzamy.
- Na patelnię dodajemy tłuszcz i cebulę z boczkiem, podsmażamy, aż boczek nie będzie surowy.
- Na patelnię z boczkiem i cebulą do
- dajemy makaron oraz kapustę, mieszamy, podsmażamy, aż smaki połączą się, doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz