2020/01/10

Łazanki

Rzadko przygotowuję dania z mięsem, ale od dawna miałam wielką ochotę na łazanki. W domu mama zawsze robiła je z białą kapustą i boczkiem i przepis na takie właśnie łazanki podam Wam dzisiaj, bo uważam, że przepis ten koniecznie powinien być na blogu.

Lazanki



Łazanki / 4 małe porcje

Składniki:

  • 200 g makaronu łazanki
  • 1/3 małej kapusty
  • 250 g surowego boczku
  • mała cebula
  • 1 łyżka tłuszczu do smażenia


Przygotowanie:

  • Kapustę myjemy, osuszamy, drobno kroimy
  • Gotujemy, aż będzie miękka.
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Boczek surowy kroimy w kostkę.
  • Cebulę kroimy w kostkę.
  • Ugotowaną kapustę oraz makaron odcedzamy.
  • Na patelnię dodajemy tłuszcz i cebulę z boczkiem, podsmażamy, aż boczek nie będzie surowy.
  • Na patelnię z boczkiem i cebulą do
  • dajemy makaron oraz kapustę, mieszamy, podsmażamy, aż smaki połączą się, doprawiamy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz