Pralinki z marcepanem i orzechami włoskimi / 20 pralinek
Składniki:
- 200 g czekolady mlecznej
- 200 g masy marcepanowej
- 100 g łuskanych orzechów włoskich
- opcjonalnie do posypania płatki suszonej róży
Przygotowanie:
- Z masy marcepanowej formujemy małe kuleczki.
- Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej czyli na garnkiem gotującą się wodą układamy naczynie, do którego wkładamy kawałki czekolady, czekamy, aż całkowicie rozpuści się.
- Kuleczki z marcepanu zanurzamy w czekoladzie.
- Układamy na kratce do pieczenia, pod którą najlepiej rozłożyć papier do pieczenia.
- Orzechy włoskie lekko rozdrabniamy i posypujemy pralinki.
- Odstawiamy, aż czekolada na pralinkach całkowicie stwardnieje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz