2020/01/05

Pralinki z marcepanem i orzechami włoskimi

Domowe pralinki z marcepanem, w mlecznej czekoladzie z orzechami włoskimi, to jest pyszne!



Pralinki z marcepanem i orzechami włoskimi



Pralinki z marcepanem i orzechami włoskimi  / 20 pralinek

Składniki:
  • 200 g czekolady mlecznej
  • 200 g masy marcepanowej
  • 100 g łuskanych orzechów włoskich
  • opcjonalnie do posypania płatki suszonej róży


Przygotowanie:
  • Z masy marcepanowej formujemy małe kuleczki.
  • Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej czyli na garnkiem gotującą się wodą układamy naczynie, do którego wkładamy kawałki czekolady, czekamy, aż całkowicie rozpuści się.
  • Kuleczki z marcepanu zanurzamy w czekoladzie.
  • Układamy na kratce do pieczenia, pod którą najlepiej rozłożyć papier do pieczenia.
  • Orzechy włoskie lekko rozdrabniamy i posypujemy pralinki.
  • Odstawiamy, aż czekolada na pralinkach całkowicie stwardnieje.

Pralinki z marcepanem i orzechami włoskimi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz