Lubicie szybkie w przygotowaniu obiady? Ten zrobicie w niecałe 15 minut. Gotowi? Startujemy z przepisem!
Makaron z mielonym mięsem wołowym i pomidorami / 4 porcje
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa wołowego
 - 400 g makaronu świderki
 - 400 g pomidorów krojonych w puszce
 - 4-5 łyżek oliwy z oliwek
 - 3 ząbki czosnku
 - sól, pieprz do smaku
 
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
 - W tym czasie obieramy czosnek, kroimy w kostkę.
 - Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.
 - Dodajemy mięso mielone oraz czosnek.
 - Podsmażamy, aż mięso nie będzie surowe.
 - Dodajemy pomidory krojone z puszki.
 - Dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
 - Na koniec doprawiamy do smaku.
 - Podajemy z makaronem, posypane startym grana padano lub np. parmezanem.
 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz