Lubicie szybkie w przygotowaniu obiady? Ten zrobicie w niecałe 15 minut. Gotowi? Startujemy z przepisem!
Makaron z mielonym mięsem wołowym i pomidorami / 4 porcje
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa wołowego
- 400 g makaronu świderki
- 400 g pomidorów krojonych w puszce
- 4-5 łyżek oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- W tym czasie obieramy czosnek, kroimy w kostkę.
- Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.
- Dodajemy mięso mielone oraz czosnek.
- Podsmażamy, aż mięso nie będzie surowe.
- Dodajemy pomidory krojone z puszki.
- Dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
- Na koniec doprawiamy do smaku.
- Podajemy z makaronem, posypane startym grana padano lub np. parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz