Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na wyśmienity rosół wegetariański, którego smak jest niepowtarzalny i zdecydowanie wyjątkowy. Rosół bez grama mięsa, za to z suszonymi grzybami, czosnkiem i sosem sojowym. Cudowny smak, niepowtarzalny kolor , to przepis na naprawdę wyjątkowy rosół!
Przygotowałam ten wegetariański rosół po raz pierwszy, ale wiem, że już nigdy nie powrócę do wersji mięsnej. Aromatyczny, idealnie rozgrzewający!
Rosół wegetariański
Składniki:
- 1 korzeń pietruszki
- 2 marchewki
- 1/4 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki
- kilka sztuk suszonych grzybów
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 1-2 łyżki sosu sojowego
- szczypta kurkumy
- 1 łyżeczka oleju
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Cebulę obieramy i opalamy na ogniu.
- Marchew i pietruszkę obieramy.
- Przekładamy do garnka razem z cebulą.
- Dodajemy czosnek, ziele angielskie i suszone grzyby.
- Zalewamy 2 litrami wody.
- Dodajemy sos sojowy oraz kurkumę i olej.
- Gotujemy pod przykryciem przez 2 godziny.
- Doprawiamy do smaku.
- Podajemy z ulubionym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz