2019/01/03

Koktajl bananowy z czerwoną pomarańczą i burakiem

Już są! Moje ukochane, sycylijskie i słodziutkie pomarańcze! Czekam na nie przez cały rok, a gdy już są jem tyle ile się da. Są soczyste, słodkie i idealnie smakują w każdej postaci. Najczęściej jem na surowo jako przekąskę lub w postaci koktajlu. Koktajl bananowy z czerwoną pomarańczą i burakiem smakuje cudownie i zdrowo, bo dodałam do smaku nieco miodu. Pyszny koktajl w środku zimy to jest to! Moc witamin! 

Aby dodać więcej włoskiego smaku koktajl podałam z chrupiącymi migdałami, które idealnie komponują się z pomarańczą.


Koktajl bananowy z czerwoną pomarańczą i burakiem



Koktajl bananowy z czerwoną pomarańczą i burakiem / 2 porcje


Składniki:
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 1 czerwona pomarańcza
  • 1 banan
  • 1 mały burak
  • miód do smaku
  • kilka migdałów ze skórką do podania

Przygotowanie:
  • Jogurt przelewamy do kielicha blendera.
  • Banana obieramy i wrzucamy do jogurtu.
  • Pomarańcza czerwoną obieramy najlepiej bezpośrednio nad kielichem blendera, aby nie stracić cennego i zdrowego soku.
  • Buraka obieramy.
  • Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitego płynu.
  • Próbujemy, można dodać miodu do smaku.
  • Koktajl przelewamy do szklanek, podajemy z migdałami.

Koktajl bananowy z pomarańczą i burakiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz