Już są! Moje ukochane, sycylijskie i słodziutkie pomarańcze! Czekam na nie przez cały rok, a gdy już są jem tyle ile się da. Są soczyste, słodkie i idealnie smakują w każdej postaci. Najczęściej jem na surowo jako przekąskę lub w postaci koktajlu. Koktajl bananowy z czerwoną pomarańczą i burakiem smakuje cudownie i zdrowo, bo dodałam do smaku nieco miodu. Pyszny koktajl w środku zimy to jest to! Moc witamin!
Aby dodać więcej włoskiego smaku koktajl podałam z chrupiącymi migdałami, które idealnie komponują się z pomarańczą.
Koktajl bananowy z czerwoną pomarańczą i burakiem / 2 porcje
Składniki:
- 400 g jogurtu naturalnego
- 1 czerwona pomarańcza
- 1 banan
- 1 mały burak
- miód do smaku
- kilka migdałów ze skórką do podania
Przygotowanie:
- Jogurt przelewamy do kielicha blendera.
- Banana obieramy i wrzucamy do jogurtu.
- Pomarańcza czerwoną obieramy najlepiej bezpośrednio nad kielichem blendera, aby nie stracić cennego i zdrowego soku.
- Buraka obieramy.
- Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitego płynu.
- Próbujemy, można dodać miodu do smaku.
- Koktajl przelewamy do szklanek, podajemy z migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz