To bardzo uniwersalny przepis na przekąskę. Szybki w przygotowaniu, o ile farsz już mamy gotowy. Wystarczy ciasto francuskie, kwadrans oczekiwania, ukochana moja czarnuszka i gotowe, chrupiące rożki zachwycą każdego wielbiciela niespodzianek kulinarnych! Idealne nie tylko na wyjątkowe okazje, a nadzienie zależy już tylko od nas!
Rożki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
 - 100 g przygotowanego wcześniej farszu - kapusta z grzybami
 - 1 jajko
 - czarnuszka
 
Przygotowanie:
- Ciasto rozwijamy na blacie.
 - Dzielimy na równe kwadraty.
 - Na każdy, na środek nakładamy farsz z kapusty i grzybów.
 - Brzegi ciasta smarujemy jajkiem.
 - Zamykamy ciasto, tworząc trójkąt.
 - Wierzch smarujemy jajkiem, posypujemy czarnuszką.
 - Rożki pieczemy przez 15 minut w temp. 200 st. C.
 - Smakują dobrze na ciapło i na zimno.
 
świetne na Sylwestra ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie szybkie przekąski.Pozdarwiam :)
OdpowiedzUsuńdosonaełe nie tylko od święta!
Usuń