To bardzo uniwersalny przepis na przekąskę. Szybki w przygotowaniu, o ile farsz już mamy gotowy. Wystarczy ciasto francuskie, kwadrans oczekiwania, ukochana moja czarnuszka i gotowe, chrupiące rożki zachwycą każdego wielbiciela niespodzianek kulinarnych! Idealne nie tylko na wyjątkowe okazje, a nadzienie zależy już tylko od nas!
Rożki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 100 g przygotowanego wcześniej farszu - kapusta z grzybami
- 1 jajko
- czarnuszka
Przygotowanie:
- Ciasto rozwijamy na blacie.
- Dzielimy na równe kwadraty.
- Na każdy, na środek nakładamy farsz z kapusty i grzybów.
- Brzegi ciasta smarujemy jajkiem.
- Zamykamy ciasto, tworząc trójkąt.
- Wierzch smarujemy jajkiem, posypujemy czarnuszką.
- Rożki pieczemy przez 15 minut w temp. 200 st. C.
- Smakują dobrze na ciapło i na zimno.
świetne na Sylwestra ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie szybkie przekąski.Pozdarwiam :)
OdpowiedzUsuńdosonaełe nie tylko od święta!
Usuń