2016/12/10

Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki

Atmosfera przedświąteczna panuje dookoła, szkoda tylko, że śniegu brak. Przygotowałam przepyszne koktajl, z klimacie świątecznym, bo z dodatkiem pierniczka, pomarańczy i persymony. Cudownie wypić taki koktajl w sobotę! W ubiegłym roku zrobiłam kilka takich koktajli, pierwszy z nich to z płatkami owsianymi i pestkami z granatu, kolejny  koktajl z ananasem, z wyczuwalnym smakiem korzennych przypraw. Zachęcam Was do miksowania także teraz,  zresztą przez cały rok warto! Na zdrowie!


Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki

Składniki:
  • 1 pierniczek
  • 1 pomarańcza
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 1/2 dojrzałego kaki

Przygotowanie:
  • Owoce obieramy ze skóry.
  • Dzielimy na mniejsze kawałki i przekładamy do blendera kielichowego.
  • Wlewamy jogurt naturalny i dodajemy kawałki pierniczka.
  • miksujemy na jednolity płyn.
  • Podajemy z pokruszonym na wierzchu pierniczkiem.

1 komentarz: