Każdego dnia piję koktajle, bo są zdrowe i smakują naprawdę pysznie! Pokochałam koktajle na kefirze, zdecydowanie bardziej smakują mi niż te na jogurcie naturalnym.
Koktajl bananowy tym razem połączyłam z mango i pomarańczą. powstał gęsty i egzotyczny koktajl z dodatkami: chia, amarantusem i nie tylko.
Koktajl bananowy z mango i pomarańczą / 2 porcje
Składniki:
- 200-250 ml kefiru
- 1 mango, miękkie
- 1 banan
- 1 pomarańcza
- do posypania 2 łyżeczki nasion amarantusa
- 2 łyżeczki ekspandowanych nasion kaszy jaglanej
- 2 łyżeczki nasion chia
Przygotowanie:
- Do blendera wlewamy kefir.
- Dodajemy obranego banana, pomarańczę i kawałki mango,
- Całość miksujemy, aż uzyskamy jednolity płyn.
- Przelewamy do szklanek.
- Każdą porcję posypujemy ziarnami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz