Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 4 kwietnia 2017

Kokosowy budyń z kaszy manny

To najlepszy budyń jaki w życiu jadłam! Kremowy, mleczny, kokosowy i delikatny w smaku, cudowny! Składniki, które zwykle mamy w domu, kilka minut cierpliwości i gotowe. Najlepszy budyń na świecie! Z powodzeniem można go przygotować na świąteczne dni, jako deser. Dzieci pokochają ten kokosowy, mleczny smak! 


Kokosowy budyń z kaszy manny / 2 porcje


Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 5 łyżek kaszy manny
  • cukier do smaku
  • wiórki kokosowe do posypania


Przygotowanie:

  • Do garnka wlewamy mleko.
  • Wsypujemy kaszę i cukier.
  • Gotujemy na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje.
  • Odstawiamy do ostudzenia.
  • Miksujemy blenderem ręcznym na gładki krem.
  • Jeśli kasza manna będzie zbyt gęsta, dolewamy nieco mleka.
  • Podajemy na ciepło lub na zimno.
  • Posypujemy wiórkami kokosowymi.





13 komentarzy :

  1. Jest tak prosty, że dzisiaj wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale śliczne zdjęcia! <3 Uwielbiam wszystko co ma w sobie kokos ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem ciekawa tego smaku :) Pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale kokos dajesz też do manny czy tylko do posypania?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zuzanno, kokosem posypuję gotowy budyń, ale mozna i dodać do kaszy manny, polecam!

      Usuń
  5. Piękny i prosty wiem co dzisiaj będę jeść na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziś robiłam, po prostu genialny smak, dziękuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Czy ktoś już pytał/proponował zastąpienie mleka - mlekiem kokosowym? Chętnie taką własnie wersję spróbuje, gdyż jestem wielką fanka KOKOSA! Dzięki za przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Olu, owszem, można wybrać mleko kokosowe, oczywiście mówimy tutaj o tym w kartoniku, a nie w puszce, polecam <3 i pozdrawiam :)

      Usuń