2020/05/13

Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką

Gdy zabraknie mi chleba robię podpłomyki z pastą z ciecierzycy.



Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką



Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką

Składniki:


Przygotowanie:
  • Do mąki dodajemy sól i wodę - w takiej ilości, aby powstało elastyczne ciasto, które bez problemu będzie można wałkować. 
  • Jeśli będzie zbyt suche dodajemy więcej wody, jeśli zbyt lepiące się - więcej mąki.
  • Z ciasta formujemy wałek, który kroimy w szersze plastry.
  • Każdy z nich rozwałkowujemy na cienki placek - najlepiej, aby były podobnej grubości i wielkości, usmażą się jednakowo.
  • Tak rozwałkowane placki układamy na rozgrzanej suchej patelni i smażymy z obu stron, aż pojawią się brązowe plamki.


Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz