Makaron z jarmużem, cukinią i czerwoną papryką / 2 porcje
Składniki:
- 200 g makronu kokardki
- garść jarmużu
- 1 ząbek czosnku
- 1/4 małej, czerwonej papryki
- gruby plaster cukinii
- 2 łyżki czarnych oliwek
- łyżeczka kaparów
- 4 łyżki startego na dużych oczkach grana padano
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka czarnuszki
- sól, pieprz do smaku
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- W tym czasie obieramy czosnek, kroimy na plasterki.
- Paprykę kroimy w paski, a cukinię w kostkę.
- Czarne oliwki kroimy na plasterki.
- Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.
- Dodajemy cukinię z czosnkiem i paprykę, a po chwili jarmuż.
- Podsmażamy warzywa, aż będą al dente czyli półtwarde.
- Na koniec dorzucamy oliwki i kapary.
- Ugotowany makaron dodajemy do warzyw na patelni, mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
- Danie posypujemy czarnuszką oraz startym grana padano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz