Bananowy budyń jaglany

Nie kupuję budyniu w torebkach, robię sama w domu, dodatku bananowy budyń jaglany jest bezglutenowy!


Bananowy budyń jaglany




Bananowy budyń jaglany 2 porcje

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej, najlepiej ekologicznej, nie jest gorzka i nie wymaga płukania pod wodą :)
  • 1 banan

Przygotowanie:

  • Kaszę wsypujemy do garnka z grubym dnem.
  • Wlewamy mleko.
  • Gotujemy, aż kasza będzie miękka, od czasu do czasu mieszamy.
  • Ugotowaną kaszę przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy banana.
  • Miksujemy do uzyskania aksamitnego kremu, jeśli jest potrzeba dodajemy więcej mleka.
  • Świetnie smakuje na ciepło i na zimno!


Bananowy budyń jaglany

Bananowy budyń jaglany

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...