2022/03/23

Budyń jaglany z mango

Uwielbiam mango. W każdej postaci, najlepiej w połączeniu z bananem i ananasem. Tym razem postanowiłam zrobić i sprawdzić jak smakuje mango z budyniem z kaszy jaglanej. Powstał zatem budyń jaglany z mango, niezwykle kremowy i taki prosty w przygotowaniu, w dodatku bez cukru!

Sprawdźcie inne przepisy na budyń jaglany:

Budyń jaglany z mango



Budyń jaglany z mango / 2 porcje

Składniki:
  • 1/2 mango (świeże lub mrożone)
  • 1/2 banana
  • około 200 ml mleka lub więcej
  • 1 woreczek ugotowanej kaszy jaglanej
  • do dekoracji 2 łyżki ekspandowanej kaszy jaglanej

Przygotowanie:
  • Ugotowaną i odcedzoną kaszą, jeszcze gorącą, przekładamy do blendera.
  • Dodajemy obrane mango pokrojone na mniejsze części, banana.
  • Całość miksujemy, stopniowo dolewając mleko, aby powstała konsystencja budyniu.
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane ekspandowaną kaszą jaglaną.

Budyń jaglany z mango

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz