Inspiracją do powstania dzisiejszego śniadania była botwinka. Wykorzystałam urządzenie, które ma trzy wymienne płytki: do gofrów, tostów i grillowania. Ta ostatnia pomogła mi w przygotowaniu pysznego śniadania w postaci zgrzewanych kanapek z dodatkami. Podstawą jest chleb, pełnoziarnisty, swojski robiony na zakwasie. Do kanapek można wykorzystać pieczywo jakie tylko lubicie, bardzo popularne są zgrzewane kanapki z ciabatty, a dodatki jakie znajdą się w środku to już Wasza wyobraźnia!
zobaczcie także Botwinka z cukinią w delikatnym sosie śmietanowym
zobaczcie także Botwinka z cukinią w delikatnym sosie śmietanowym
Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki, kiełbasą krakowską, pomidorem i serem
Składniki:
- 2 kromki ulubionego pieczywa, u mnie pełnoziarniste
- 4 plasterki pomidora malinowego
- 4 liście botwinki, opłukane i osuszone
- 2 plastry kiełbasy krakowskiej z dodatkiem zielonego pieprzu
- 2 plastry sera gouda
- 1/3 łyżeczki masła
- sól do smaku
Przygotowanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz