2015/02/02

Jak szybko przygotować kolorowe śniadanie?

Dawno nie jadłam tostów, a dzisiaj, pomimo przeziębienia zjadłam z wielką chęcią.  Jakie dodatki ukryłam w środku?


Chrupiące tosty z wędzonym serem, paprykowym salami, pomidorem i czarnymi oliwkami

Składniki:
  • chleb tostowy pszenny
  • plasterki salami z papryką
  • plasterki goudy, wędzonej
  • czarne oliwki, wydrylowane
  • kilka gałązek natki z pietruszki
  • keczup pikantny
  • pomidor

Przygotowanie:
  • Kromkę pieczywa tostowego smarujemy keczupem, układamy po jednym plasterku sera, salami, pomidora, na samym wierzchu plasterki czarnych oliwek i listki natki z pietruszki, przykrywamy drugą kromką i wkładamy do opiekacza.
  • Tosty świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.



Zima  we Włoszech Walentynkowe menu (Nie) nudna kanapka ed II

4 komentarze: