Zimą, pomimo braku kolorowych warzyw czy owoców, możemy przygotować tosty, które zachwycą nas swoim smakiem. Jakie dodatki znajdziemy w środku, zależy tylko i wyłącznie od Was, odrobina wyobraźni z pewnością się przyda, dobrze gdy znamy podstawowe połączenia smakowe, czyli np. gruszka świetnie komponuje się z orzechami włoskimi, rukolą czy serem pleśniowym... Z czym połączylibyście mascarpone czy ricottę?
Ostatnio proponowałam Wam Chrupiące tosty z wędzonym serem, paprykowym salami, pomidorem i czarnymi oliwkami
Dzisiaj kolejny pomysł, koniecznie musicie spróbować!
Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami
Składniki:
- chleb tostowy, pszenny
- plasterki sera gouda
- ser rokpol
- kilka pieczarek, surowych
- czarne oliwki, wydrylowane
- keczup łagodny
Przygotowanie:
- Kromkę chleba tostowego smarujemy keczupem, układamy trzy plasterki pieczarek, ponownie smarujemy keczupem, nakładamy plaster sera gouda, kawałki czarnych i przykrywamy drugą kromką pieczywa tostowego, wkładamy do opiekacza.
- Zjadamy zaraz po przygotowaniu, gdy są ciepłe.
uwielbiam serowe tosty! im więcej sera - tym lepiej :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń