2017/05/30

Koktajl bananowo-jeżynowy

Pomysłów na koktajle mi nie brakuje. Dzisiaj przedstawiam mój kolejny przepis na rewelacyjny koktajl z bananem, jeżynami, pomarańczą i mleczkiem kokosowym! Zimny, bardzo orzeźwiający, bardzo smaczny. Schłodzi każdego w ten upalny dzień. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis! Takie śniadanie to najlepszy pomysł na wiosenne poranki. Wystarczy koktajl przelać do butelki lub słoiczka i zabrać ze sobą. Dzieci pokochają ten smak - pamiętajcie, już pojutrze Dzień Dziecka!


2017/05/29

Koktajl bananowy z mleczkiem kokosowym

Czym schładzacie się w upalne dni? U mnie numerem jeden są koktajle, oczywiście domowej roboty. Dzisiaj postawiłam na egzotykę, mleczko kokosowe, banan i pomarańcza. Zachęcam do wspólnego miksowania,  z każdym dniem będzie przybywać nowych przepisów, bo uważam, że to najlepszy pomysł na śniadanie w upalny dzień. Na zdrowie!


Koktajl jeżynowy na mleczku kokosowym

Gęsty koktajl jeżynowy, przygotowany na mleczku kokosowym zdecydowanie umilił mi dzisiejsze przedpołudnie. Skorzystałam z zapasów, które miałam, a pomysł już sam przyszedł do głowy. Taki koktajl można zamrozić i powstaną najlepsze, domowe, orzeźwiajace lody kokosowe z jeżynami. Nie jadłam jeszcze takich w lodziarniach, ale już wiem, że jest to hit tego sezonu! Nie spodziewałam się, że mleczko kokosowe tak idealnie połączy się smakowo z jeżynami, które zwykle miksuje z maślanką czy jogurtem naturalnym, zdecydowanie polecam na najbliższe upalne dni.


2017/05/28

Kisiel jeżynowy

W oczekiwaniu na tańsze, polskie truskawki, robię miejsce w zamrażarce. Zobaczcie co znalazłam! Jeżyny, zebrane w zeszłym roku, piękne, pachnące, słodziutkie. W niedzielę deser musi być, tak więc zrobiłam łatwy i bardzo smaczny kisiel z tych owoców. Kilka chwil i gotowe! Sam w sobie jest naprawdę dobry! Można podać z bitą śmietaną lub gęstym jogurtem, jak kto woli! Idzie lato, domowe kisiele to jest zawsze dobry pomysł!


2017/05/26

Podpłomyki z koperkiem

Podpłomyki zna niemal każdy. Dzisiaj przygotowałam takie z dodatkiem posiekanego koperku. Do szczęścia brakowało jedynie masła, które można rozsmarować na gorącym podpłomyku. Same z dodatkiem koperku są naprawdę smaczne. Można i przygotować masłe koperkowe, które podajemy z podpłomykami, palce lizać!


Polecam inne przepisy na podpłomyki: