2023/01/28

Ciecierzyca z chorizo w pomidorach

Już dawno planowałam zrobić ten przepis, wreszcie udało się, a chorizo nadało temu daniu wyjątkowego smaku! 

Ciecierzyca z chorizo w pomidorach to danie, które dodaję do listy moich ulubionych zimowych smaków!


Ciecierzyca z chorizo w pomidorach

2023/01/26

Sałatka z kaszą kuskus, papryką, ogórkiem i czarnymi oliwkami

Nie ma lepszego dnia na prezentację weekendowego przepisu niż piątek. Otwieramy więc koniec tygodnia przepysznym i jakże prostym przepisem, który każdy potrafi przygotować w krótkim czasie. Śmiało zabierzcie taką sałatkę na grilla, wypad za miasto czy podajcie podczas uroczystej kolacji. Każdy, kto kocha kuchnię, w której króluje kuskus, pokocha ten przepis! Liczę na Was, podajcie ten przepis dalej, niech dowie się o nim cała kula ziemska! 

Uwielbiam piątek, weekendu początek, a takie przepisy mogę przygotowywać każdego dnia, bo kocham to co robię! I tego życzę Wam! Abyście robili to co kochacie! Podrzucam więc przepis na sałatkę i życzę udanego weekendowego odpoczynku!


2023/01/22

Sałatka selerowa z kukurydzą, ogórkiem konserwowym i orzechami włoskimi

Cały tydzień czekam na ten moment, kiedy nadejdzie sobota i wreszcie będę mogła zrobić zdjęcia moich nowych przepisów.

Dzisiaj jest właśnie sobota, a od rana wymyśliłam dla Was nowy pomysł na sałatkę świąteczną, która będzie królową stołów! Na Karnawał jest także wspaniała, przekonajcie się sami jak spróbujecie!



Sałatka selerowa z kukurydzą, ogórkiem konserwowym i orzechami włoskimi


2023/01/21

Sałatka jajeczna z czerwoną fasolą i ogórkiem konserwowym

Tym przepisem rozpoczynamy rok 2020. Dokładnie 1 stycznia blog obchodził swoje uwaga 10. urodziny!

Zima chętnie przygotowuję sałatki z majonezem. Ostatnio zrobiłam jajeczną z czerwona fasolą. Zachęcam do przygotowania! Sałatka jajeczna jest idealna na zbliżający się Karnawał 2020!


Sałatka jajeczna z czerwoną fasolą i ogórkiem konserwowym

2023/01/05

Jak wybrać dobrą oliwę extra virgin?

Oliwa extra virgin jest obowiązkowym produktem w każdej kuchni, bo zawiera w sobie wiele cennych właściwości, nadaje potrawom smaku, a przy tym jest uniwersalna. Można ją bowiem używać zarówno na zimno, jak i wykorzystywać do smażenia. Czym się kierować przy wyborze oliwy extra virgin, żeby mieć pewność, że dokonało się najlepszego wyboru z możliwych? I jakie są zalety tej wysokiej jakości oliwy?

 


2023/01/02

Nalewki – jakie polecała św. Hildegarda?

Nalewki to nie tylko trunki dla smakoszy, to także substancje wspomagające pracę organizmu.  Prozdrowotne właściwości nalewek doceniała zwłaszcza św. Hildegarda z Bingen, twórczyni wielu receptur, które mają  być pomocne na różne dolegliwości. Sprawdź jakie nalewki polecała mniszka.