2021/06/20

Pieczenie własnego chleba w domu. Wiesz co jesz!

Statystyczny Polak zjada co roku około 50 kilogramów chleba - tak wynika z badań przeprowadzonych przez Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywieniowej. Ilość ta systematycznie spada - od 2000 roku ilość spożywanego pieczywa zmniejszyła się o niemal 30 kilogramów. Dlaczego tak się dzieje? Powodów jest kilka. Niektórzy uważają, że tuczy, inni wskazują na to, iż jego jakość spada, a jeszcze inni podkreślają, że jest za drogi. Sporo w tym prawdy - chleb w sklepach często jest chemicznie ulepszany, a jego cena nie jest już tak niska, jak jeszcze kilka lat temu.


2021/06/11

Koktajl bananowy z jarmużem i zielonym jabłkiem

Przed nami weekend, pora więc na wyjątkowy przepis. Koktajl, jakie jeszcze nie publikowałam na blogu, czyli koktajl bananowy z dodatkiem jarmużu i zielonego jabłka, w sam raz na wiosenne śniadanie. 


Koktajl bananowy z jarmużem i zielonym jabłkiem

2021/06/08

Koktajl bananowy z zielonym jabłkiem i malinami

Owocowy, zimny i szybki w przygotowaniu. W sam raz na upalne dni. Koktajl bananowy na kefirze. Do przygotowania użyłam mrożonych bananów, bo nadają one koktajlom gęstą i kremową konsystencję. Na zdrowie!


Koktajl bananowy z zielonym jabłkiem i malinami