2021/08/08

Koktajl z jeżyn i borówek amerykańskich

Zrobiłam sobie niedzielną wycieczkę do pobliskiego lasu, cel miałam jeden - zebrać jeżyny na dzisiejszy podwieczorek. Wróciłam ze zbiorem, zadowolona. I tak oto powstał najpyszniejszy koktajl pachnący latem. Koktajl z jeżyn i borówek amerykańskich, na kefirze, samo zdrowie!






Koktajl z jeżyn i borówek amerykańskich / 1 porcja

Składniki:
  • 150 ml kefiru
  • 1 garść borówek amerykańskich
  • 2 garście jeżyn
  • opcjonalnie cukier do smaku (ja lubię lekko kwaskowaty posmak tego koktajlu).

Przygotowanie:
  • Kefir wlewamy do kielicha blendera.
  • Dodajemy umyte i oczyszczone oraz osuszone owoce.
  • Miksujemy, aż uzyskamy jednolity płyn.
  • Koktajl podajemy zaraz po przygotowaniu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz